Franse Wijnen

Henry Natter Sancerre - Wit

 

Type: Wit

Druif: Sauvignon Blanc

Streek: Loire

 

Over de wijn: Prachtige Sancerre met een tikje meer gewicht dan de meeste. Omdat warme klimaten, traditioneel zeer sobere, helderzure wijnen zoals Sancerre hebben, hebben ze geen andere keus om het te verzachten. Het is nog steeds Sauvignon Blanc, dus er zit onvermijdelijk nog steeds een mooie zuurgraad in de wijn, maar warme jaargangen en zes maanden in grote, oude eiken 'foudres' geven deze wijn meer gewicht en textuur. Heerlijk bij kreeft.

Domaine D`Estoublon- Wit

 

Type: Wit

Druif: Rousanne, Marsanne, Grenache Blanc

Streek: Provence

 

Over de wijn: Een goudgele kleur met zilverachtige tinten. De geur is aromatisch met hints van exotisch fruit, maar ook van citroen en groene olijven. De smaak is droog maar vol en genereus. Fruitige hints van ananas en mooie evenwichtige zuurgraad. Een zeer geconcentreerde witte wijn met een lange afdronk. 

Domaine Jean Claude Courtalet, Petit Chablis Wit

 

Type: Wit

Druif: Chardonnay

Streek: Bourgogne

 

Over de wijn: De Chablis is een vrij noordelijk gelegen wijngebied en daardoor zeer gevoelig voor nachtvorst. Hoe gevoelig bleek wel in 1957 en 1961 toen vrijwel de hele oogst werd vernield. Chablis kan in minder zonrijke jaren dan ook een friszure wijn zijn. In goede oogstjaren (zoals 1992) komt echter de finesse en elegantie van een grote wijn naar voren. Wij vonden een prachtige kwaliteit bij Jean Claude Courtault, wijnboer in Maligny. Hij selecteert twee wijnen van zijn domaine.

La Tour Coste Cotes du Rhône Villages - Rood

 

Type: Rood

Druif: Syrah, Grenache

Streek: Rhone

 

Over de wijn: Complexe en intense neus met indrukken van rijp rood fruit, kruiden, specerijen en een tikkeltje vanille. Een volle, krachtige wijn met een aanhoudende afdronk.

Les Bertholets, Grande Reserve Chardonnay - Wit

 

Type: Wit

Druif: Chardonnay

Streek: Languedoc-Roussillon

 

Over de wijn: Zuid-Franse Chardonnay met het karakteristieke ‘botertje’. Je ziet al aan de mooie goudgele kleur dat dit een wat dikkere wijn is. Met mooi geïntegreerd hout, subtiel vettig en smaken van rijp geel en tropisch fruit. En met de onmisbare frisse zuren.

Mas Peyrolle Pic Saint Loup- Esprit Rood

 

Type: Rood

Druif: Syrah, Grenache, Mourvèdre

Streek: Languedoc-Roussillon

 

Over de wijn: Het gewaad van Esprit is van rode robijn. De neus is verfijnd met tonen van scrub, kersen en zoethout. De mond is zijdezacht en rijk, met een grote aromatische lengte. Dit is een fruitige en gekruide wijn die typisch is voor de Pic Saint Loup.

Philippe Portier, Quincy Wit

 

Type: Wit

Druif: Sauvignon Blanc

Streek: Loire

 

Over de wijn: De Domaine Portier Quincy is een heerlijke droge witte wijn met een lichte body en lange afdronk. Deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Domaine Philippe Portier in Frankrijk en is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. De Domaine Portier Quincy past goed bij zeevruchten of wordt gebruikt als aperitief.