Roemeense Wijnen

Calusari Pinot Grigio Rosé

 

Type: Rosé

Druif: Pinot Grigio

Streek: Transylvanie, Bonat

 

Over de wijn: Lichte stijl rosé met een neus van bosaardbei en frambozen. Het fruit en de aanwezige zuren vormen een mooi samenspel en de smaak is verrassend fris. lichte Kruidigheid, gecombineerd met rijpe, lichtzoet fruit. 

Calusari Cabernet Sauvignon Rood

 

Type: Rood

Druif: Cabernet Sauvignon

Streek: Transylvanie, Bonat

 

Over de wijn: Deze Cabernet Sauvignon zal u versteld doen staan over de kwaliteit van Roemeense wijnen. De wijn zit boordevol rijp, zwoel rood fruit zoals cassis en bramen, De smaak is vol en sappig met milde tannine en een middellange afdronk.

Calusari Pinot Noir Rood

 

Type: Rood

Druif: Pinot Noir

Streek: Transylvanie, Bonat

 

Over de wijn: Donkere, rijke en krachtige rode wijn met lagen van zwarte kersen, frambozen en kaneel. Fraaie neus waarin vers roodfruit en karamel de boventoon voeren.

Faurar Rosu - Rood

 

Type: Rood

Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot en Feteasca Neagra

Streek: Walachië

 

Over de wijn: Rijkt naar zwoele kersenbonbons. Smaakt naar intens fruit van bramen en kersen. Lekker droppig en kruidig. Een fijne warme rode wijn met veel pit.

Faurar Rosu - Wit

 

Type: Wit

Druif: Sauvignon Blanc,  Feteasca Alba en Welschriesling

Streek: Walachië

 

Over de wijn: Dit is een Sauvignon gedomineerde Roemeense blend met Feteasca Alba en Welschriesling. Hij stuift het glas uit. Bloesem, vers gemaaid gras, groene appeltjes en sappige kruidenbessen. Fris, droog, vrolijk en dorstlessend.