Spaanse Wijnen

Terra Linda Syrah - Rood

 

Type: Rood

Druif: Syrah

Streek: Castilië- La Mancha

 

Over de wijn: De Terra Linda Syrah is een echte Spaanse topwijn, afkomstig uit de Spaanse wijnstreek La Mancha. Deze heerlijke rode wijn is afkomstig van het gelijknamige wijnhuis Terra Linda. De wijnstreek La Mancha is een zeer gevarieerd gebied dat barst van het culturele erfgoed. De wijnstreek produceert maar liefst 50% van de totale Spaanse wijnproductie. Door het typisch continentale klimaat groeien de druiven hier perfect. Zo ook de Syrah druif. De 35 jaar oude wijnstokken staan op een hoogte van 800 meter en dit komt deze druif zeker ten goede. Niets voor niets wordt ook aangegeven dat de Terra Linda Syrah een echte aanwinst is voor liefhebbers van Syrah wijnen.

Terra Linda Chardonnay - Wit

 

Type: Wit

Druif: Chardonnay

Streek: Castilië- La Mancha

 

Over de wijn: Uit de Spaanse wijnstreek La Mancha komen de meest fantastische wijnen, waaronder de Terra Linda Viura Chardonnay. Deze heerlijke witte wijn is afkomstig van het gelijknamige wijnhuis Terra Linda, gelegen in het zuiden van Spanje. De wijnstreek La Mancha heeft een typisch continentaal klimaat, wat de druiven zeer ten goede komt. De ijzige koude winters worden afgewisseld met zeer hete zomers. Daarnaast is het gebied redelijk vlak en erg droog. Voor deze heerlijke wijn is gebruik gemaakt van de bekende Chardonnay druif en de minder bekende Viura druif. Dit maakt het dat deze wijn heerlijk vol en fris van smaak is.

Marieta Albarino - Wit

 

Type: Wit

Druif: Albarino

Streek: Rias Baixas

 

Over de wijn: Deze lichte en fruitige wijn heeft perzik, appel, meloen en citrus in de neus. Hij heeft een lange afdronk met een lichte tinteling en is een perfect alternatief voor een pinot blanc.