Tjechische Wijnen

La Blanca - Wit

 

Type: Wit

Druif: Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Gewürzstraminer en Neuburger

Streek: Moravië

 

Over de wijn: De frisse, droga La Blanca wordt gemaakt door de familie Vybiral uit Moravië. Die werkten altijd al biodynamisch en maken deze wijn om de jongere generaties van een betaalbare natuurwijn te kunnen voorzien. La Blanca is (uiteraard) niet gefilterd en ietsje troebel. In de kruidige neus melden Sauvignon Blanc en Gewürztraminer zich. In de mond is ze sappig, speels en schoon. Appelig, perig, zelfs wat bananig. Met een verfrissend laag alcoholpercentage.

Ruby - Rood

 

Type: Rood

Druif: Zweigelt, Pinot Noir, St. Laurent, Merlot en Cabernet Sauvignon

Streek: Moravië

 

Over de wijn: 'Ruby' heet deze zachte droge rode wijn. De kleur is vrij licht robijn door de schilletjes van Zweigelt, Pinot Noir, St Laurent, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. Die gingen bio het vat in en kwamen er zonder bemoeienis of toevoegingen van wijnmaker Marek Vybiral weer uit. Natuurwijn kortom. Smaakt naar bessen, jonge kersen en rabarber. Met een kruidig 'natuurwijntoontje' dat wel eens door de wilde gisten zou kunnen komen. Niet onaangenaam. Dat toontje geeft deze lichte rode wijn 'bite'. Ruby is precies zoals ze op de fles staat: ze is jong en hip en ze heeft pit.

Herr Gewürtz - Oranje

 

Type: Oranje

Druif: Gewürztraminer

Streek: Moravië

 

Over de wijn: Herr Gewürtz is zuiver op de graat al oogt ie wat troebel. Draagt een geurtje van rozen en boterbloempjes. Mineraliteit en verse kruiden.